Reteta de Craciun: friptura de curcan cu vin rosu

18 decembrie 2014 , 3664 afisari

Un preparat traditional este intotdeauna binevenit pe masa de Craciun. In acest an iti oferim o reteta putin spus apetisanta: friptura de curcan cu vin rosu.

Ingrediente:

1,5 kg carne de curcan

2 cepe taiate in sferturi

1-2 capatani de usturoi

100g unt topit

1 varf de cutit de nucsoara macinata

1 pahar de vin rosu

frunze de dafin

cimbru

sare, piper

patrunjel

Preparare:

Amestecati untul, cimbrul, sarea, piperul, nucsoara macinata si o capatana de usturoi pisat. Curcanul se unge cu compozitia pregatita si se da la rece pentru 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 160 0C. Puneti carnea cu pielea in sus intr-o tava tapetata cu o folie de aluminiu (folia trebuie sa fie suficient de mare cat sa-ti permita sa sigilati curcanul inauntru).

Adaugati putina apa, frunzele de dafin, ceapa taiata in sferturi, cateii de usturoi intregi si paharul de vin rosu, inveliti tava cu folia si bagati-o la cuptor.

Dupa 90 de minute deschideti folia de aluminiu si stropiti carnea cu sucul din tava.

Continuati coacerea pentru inca aproximativ 60 de minute, stropind din cand in cand friptura cu sosul din tava.

Reteta oferita de www.mancareadeacasa.ro

Telefon: 0753.300.333

Loading...

Comentarii