O rețetă simplă și delicioasă - mâncare de prune uscate

30 mai 2018 , 196 afisari

Este cunoscut faptul că prunele sunt foarte sănătoase – conțin vitaminele C, A, K, potasiu, dar și fibre. Consumate proaspete, uscate sau în diverse preparate sunt un adevărat deliciu.

Iată o rețetă cu aceste fructe în varianta lor uscată.

Așadar, pentru o mâncare de prune uscate o să ai nevoie de următoarele ingrediente:

1 kg. de prune uscate;

400 ml apă;

50 ml vin alb;

6 linguri zahăr;

2 linguri de făină;

50 ml ulei;

1 ceapă;

sare și vanilie.

Înainte de a pune prunele la fiert trebuie neapărat să le speli de mai multe ori și să le lași la înmuiat 30 de minute.

Mod de preparare:

Se călește ceapa tocată mărunt, se adaugă făina, iar apoi sosul obținut se stinge cu apă. În alt recipient se caramelizează zahărul. După ce sosul s-a îngroșat se adaugă prunele, vinul, sarea, vanilia și zahărul caramelizat. Se mai lasă pe foc 5 minute și...gata. Masa este pregătită!

Sperăm ca pozele din galeria foto să te convingă să prepari cât mai repede această rețetă.

Sursă rețetă: 300 rețete delicioase de post, Mihaela Enache, Editura Orizonturi, București, 2015

Sursă foto: www.pinterest.com

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter