Muschi de vita marinat in piper si whisky

13 noiembrie 2010 , 793 afisari

Sos: 150 g whisky; 150 g vin alb demisec; 50 g paprika; 400 g sos demi-glace; sare, piper

Budinca de porumb: 300 g boabe de porumb; 300 g malai; 150 g ceapa taiata; 1 lingurita usturoi tocat; 250 g smantana; 1 lingura de unt; 300 g branza rasa, 2 galbenusuri; 2 albusuri; nucsoara, sare si piper; 2 cartofi mari dulci; 150 g miere de albine; 100g whisky.

Mod de preparare:
Se marineaza carnea de vita cu ardeii uscati, piperul boabe si cateii de usturoi in ulei de masline si whisky, timp de 5 ore. Se incalzeste cuptorul. Se scoate muschiul de vita din marinata, se asezoneaza cu sare si piper si se coace la cuptor gratar timp de 10 minute.

Se indeparteaza ardeiul iute uscat si usturoiul din marinata si se pune intr-o tigaie. Se adauga whisky si vin alb si se reduce la jumatate. Se adauga apoi paprika si sosul demi-glace si se amesteca timp de 10 minute. Se asezoneaza, si se strecoara. Pentru budinca: se preincalzeste cuptorul, iar tava se unge cu untul topit. Se amesteca ingredientele si se fierb timp de 10 minute. Apoi se lasa sa se raceasca.

Se amesteca galbenusurile, apoi albusurile si se adauga la fiertura racita. Se asezoneaza. Se umplu formele punand deasupra boabe de porumb pentru decor si se coc timp de 20 minute.

Pentru garnitura se spala, se curata si se coc cartofii. Se amesteca mierea de albine si whisky, iar cu aceasta compozitie se ung cartofii taiati sferturi. Se serveste muschiul de vita cu budinca de porumb si cartofii copti.

Reteta propusa de Oldwitch.

Loading...

Comentarii

Newsletter