Mancare de fasole cu pastrama de porc afumata

20 ianuarie 2016 , 852 afisari

Ingrediente:

500 g fasole alba boabe;

250 g pastrama de porc afumata;

2 l apa;

sare;

o ceapa;

un ardei kapia;

un morcov;

un pastarnac;

o tija de apio;

doua linguri de rosii pregatite pentru iarna;

3-4 boabe piper;

o foaie de dafin;

cimbru uscat.

Citeste si: Friptura de porc cu cartofi, la cuptor

Mod de preparare:

Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac.

Carnea se feliaza si se caleste in ulei cu putina sare.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt.

Ardeiul se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mari.

Tija de apio se spala si se taie in bucati mari.

Fasolea se strecoara si se clateste cu apa rece.

Dupa ce carnea s-a calit se adauga toate aceste legume si apa si se lasa la fiert. Se completeaza cu apa daca este necesar.

Spre finalul fierberii se adauga rosiile, piperul, dafinul si cimbrul si se mai lasa sa mai clocoteasca putin, apoi mancarea este gata.

Material preluat de pe www.bucataras.ro

Comentarii

Newsletter