Malasolca

27 aprilie 2012 , 1029 afisari

Ingrediente:


- 1 lingurita otet de mere;
- 1 legatura marar;
- 10 cartofi;
- 1 varf sare;
- 1 varf piper;
- 4 pesti sarati;
- 1 capatana usturoi;
- 1 castravete;
- 1 ceasca smantana;

Mod de preparare:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja cu putina sare. Dupa ce au fiert se lasa la racit 20 de minute, dupa care se curata si se taie in sferturi pe lungimea cartofului. Intre timp pestele trebuie sa stea cel putin o ora si jumatate in apa rece pentru desarare. Dupa ce ati terminat cu cartofii, puneti la fiert si pestele. Cand a fiert, curatati-l de solzi si oasele mai mari si asezati-l pe un platou, alaturi de cartofi. Curatati o capatana de usturoi, o zdrobiti bine si frecati cu putina sare si ulei pana devine o pasta. Adaugati o jumatate de lingurita de otet peste usturoi amestecand in continuare. Adaugati treptat smantana pana ce aceasta se omogenizeaza cu usturoiul, si optional, puteti adauga un galbenus de ou in compozitie. Sosul de usturoi obtinut se pune peste cartofi si peste din belsug si, daca vreti, puteti adauga deasupra si niste marar tocat marunt. Se serveste imediat, alaturi de un pahar de palinca de Bihor sau de un pahar de vin alb demisec.

Reteta propusa de Crasmaru Mirela

Loading...

Comentarii