Lasagna cu carne de pui

04 iunie 2010 , 534 afisari

4 catei usturoi, taiati, 5 ciuperci mari taiate, 1,5 kg carne pui prajita, taiata, sare si piper, dupa gust, 250 gr. brinza foarte moale sau smintina grasa, o mina de spanac verde spalat si taiat, 500 grame brinza mozzarella

Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente, timp de 8 - 10 minute. Se strecoara bine.

Se amesteca supa de ciuperci cu smantina, branza parmezan si unt. Se amesteca pana se topeste untul complet si amestecul devine omogen.

Intr-o cratita de marime medie se incinge uleiul de masline. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pana ceapa capata o culoare aurie. Se adauga ciupercile si usturoiul. Se calesc usor legumele si se scurg de ulei. Se adauga si carnea de pui. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un vas mare se toarna sosul cu branza, paste lasagna, jumatate din branza ricotta, se acopera cu spanac, se adauga jumatate din compozitia cu pui si se toarna branza mozzarela. Se pune iar lasagna, amestec cu pui, restul de brinza ricotta, sos cu branza Parmezan si unt, spanac, restul de pui si, la sfirsit, branza mozzarela, ultimul strat de lasagna si sos cu Parmezan. Se tine la cuptorul incins o ora pina cind lasagna capata o culoare aurie-maronie si face bule.

La sfirsit de adauga un strat de branza mozzarela si se mai tine putin la cuptor, pana capata o culoare aurie.

Reteta propusa de Cristina Decu.

Loading...

Comentarii

Newsletter