Friptura de miel la cuptor

03 aprilie 2015 , 5256 afisari

Masa de Pasti reprezinta unul dintre cele mai importante momente in familie. Este locul unde, in tihna si cu bucurie, toti se strang in jurul mesei si savureaza bucatele traditionale.

Ingrediente:

• 1 pulpa de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg

• 6-7 catei mari de usturoi

• 1 pahar mare cu vin alb

• 1 cana cu apa

• cca 50 ml ulei de masline/floarea soarelui

• 2-3 crengute de rozmarin (optional)

• 2-3 crengute de maghiran proaspat (optional)

• sare

• piper

Mod de preparare:

- Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie.

- Curatam usturoiul si-l taiem in bastonase. Cu ajutorul unui cutit ascutit, intepam adanc pulpa din loc in loc, pe ambele parti. In gaurile formate introducem bastonasele de usturoi.

- Ungem pulpa cu ulei de masline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare si piper din belsug si o asezam in tava unsa cu cateva linguri de ulei.

- Adaugam in tava vinul si apa calduta si pudram pulpa cu cateva ace de rozmarin proaspat si cu cateva frunze de maghiran.

- Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200° C pentru 1h si 30 de min.

- Dupa primele 30 de minute, scoatem tava din cuptor si intoarcem pulpa pe cealalta parte. O acoperim si o mai lasam inca 30 de minute la cuptor dupa care o descoperim din nou, o intoarcem si adaugam in tava cartofii noi spalati bine dar necuratati, plus alte cateva ace de rozmarin si maghiran. Acoperim din nou si mai lasam inca 30 de minute la cuptor.

- Dupa ultimele 30 de minute, descoperim tava si lasam pulpa si cartofii la rumenit pentru inca 20-30 de minute.

- In tot acest timp, avem grija ca sosul din tava sa nu scada, iar daca se intampla acest lucru, mai adaugam apa calduta amestecata cu putin vin. Din 10 in 10 minute, ungem cu o pensula pulpa cu sosul format in tava.

-  Cand s-a rumenit frumos, stingem focul si o putem servi.

Reteta oferita de www.mancareadeacasa.ro

Loading...

Comentarii