Friptura de miel cu crusta de iaurt condimentat

27 octombrie 2011 , 1104 afisari

Ingrediente: 2kg pulpa de miel,
3 catei de usturoi,
curatati si taiati in sferturi,
500g iaurt natural,
2 lingurite paprika,
2 lingurite chimion turcesc,
1 lingurita coriandru macinat,
1 lingurita curcuma,
1/2 lingurita piper negru,
1/2 lingurita cardamon macinat,
1 lingurita sofran,
coaja rasa de la o lamaie.


Mod de preparare: Faceti taieturi in pulpa de miel, asemanatoare unor butoniere si introduceti bucatile de usturoi. Restul ingredientelor amestecati-le bine intr-un bol. Puneti pulpa de miel intr-o tava si turnati amestecul de iaurt peste carne. Acoperiti tava si bagati-o la frigider pentru cateva ore sau o noapte intreaga, astfel incat mirodeniile sa patrunda bine carnea.

Pentru fript, asezati carnea de miel pe un gratar de sarma, intr-o tava de copt si turnati apa atat cat sa acopere fundul tavii. Puneti carnea la fript in cuptor, neacoperita, timp de o ora jumatate, la 190C, pana capata o crusta aramie si mielul este fraged.

Scoateti din cuptor si lasati carnea sa stea vreo 20-30 minute inainte de a o taia.

Serviti cu legume fripte sau cu cuscus cu legume. Pofta buna!

Loading...

Comentarii