Dovlecei si broccoli cu iaurt

13 ianuarie 2014 , 1044 afisari

Ingrediente:

• trei dovlecei mici

• un broccoli

• o capatana de usturoi

• patrunjel verde

• ulei de masline

• sare

• un iaurt Lactag

Timp de preparare: 30 minute

Dificultate: Usor

Numar portii: 2

Mod de preparare:

Spalati dovleceii si desfaceti broccoli in buchetele mici; lasati-le in apa 15 – 30 de minute, sa iasa eventualele impuritati.

Dupa ce ati taiat dovleceii in rondele subtiri asezati intr-o tava incapatoare felii de dovlecei amestecate cu manunchiuri mici de broccoli.

Desfaceti capatana de usturoi si asezati cateii necuratati de coaja printre dovlecei si broccoli. Adaugati sare, apoi putina apa si ulei de masline. Bagati totul la cuptorul incins in prealabil si lasati sa se rumeneasca.

Cand legumele sunt gata, scoateti din tava cateii de usturoi si inlaturati coaja; usturoiul copt mixati-l cu iaurt Lactag, un praf de sare si patrunjel tocat.

Intr-o farfuriuta frumos colorata puneti felii de dovlecei cu buchetele de broccoli, peste care adaugati iaurtul Lactag condimentat. In loc de iaurt mai puteti pune branza de vaci Lactag condimentata identic, pe care o puteti amesteca si cu o lingurita de smantana Lactag.

In general, copiii apreciaza gustul acestui preparat, mancandu-l cu placere! :)

Daca ti-a placut aceasta reteta, noi credem ca o sa-ti placa si Vol-au-vent cu piept de curcan si mozarella.

Loading...

Comentarii

Newsletter