Dorada file cu sos Harissa si Cous Cous cu lamaie

05 aprilie 2013 , 6900 afisari

Ingrediente:

- dorada file

- cous cous

- supa de pui

- ulei de masline

- sare

- sos harissa

- razatura de lamaie

- lamaie murata

- patrunjel

 Sos Harissa     

- ardei capia copt

-  suc de rosi

- usturoi

 - sare, piper

 - seminte de fenicul prajite

 - seminte de susan

 - piper rosu

- seminte de chimen

Mod de preparare: 

Usturoiul se caleste in ulei de masline,se adauga ardeiul copt si sucul de rosii. Se paseaza dupa care se adauga mix-ul de seminte, sare si piper.

Fileurile de peste se marineaza si se pun pe gratarul incins. O parte de supa de pui se pune pe o parte de cous cous se acopera si se lasa sa se umfle, apoi se amesteca cu razatura de lamaie, lamaia murata si patrunjel.

Se aseaza cous cous-ul intr-o ramechina si se rastoarna pe farfurie. Deasupra se pun fileurile de peste si se decoreaza cu putina verdeata.

Pofta buna!

Reteta oferita de Chef Florin Parvulescu, restaurant Uptown

Loading...

Comentarii