Carnivor sau vegetarian?

14 aprilie 2016 , 772 afisari

Ce ar trebui sa contina o alimentatie sanatoasa? Mai multa carne sau mai degraba legume si fructe? Aceasta este intrebarea care face tema unei dispute fara sfarsit intre carnivorii declarati si vegetarienii convinsi.  

Carnea este o sursa importanta de proteine complete, care sustin mentinerea, cresterea si generarea de tesuturi noi, ajuta la repararea celulara si la reglarea functiilor vitale ale organismului. Pe langa proteine, mai contine lipide si minerale importante precum fier, fosfor, zinc si vitamine din complexul B. Fierul din produsele animale este mult mai bine absorbit decat cel din vegetale, fiind esential pentru transportul oxigenului in corp. Fosforul si zincul sustin dezvoltarea osoasa, reglarea metabolismului si a functiei enzimatice. Vitaminele din grupul B sunt importante in productia de celule rosii si in digestie.

Pestele este o alegere inteligenta cand vine vorba de carne. Acesta este o sursa importanta de proteine si acizi grasi Omega-3, avand un aport caloric mic. Pestele la gratar este foarte sanatos, rapid si usor de gatit. Nu trebuie sa-l lasi decat 10-15 minute pe gratar si sa il ungi cu putin ulei sau unt ca sa nu se lipeasca. Pentru o aroma mai intensa, adauga o lingurita de Vegeta Naturella, care transforma si cea mai simpla mancare intr-o capodopera culinara! Fara monoglutamat de sodiu, potentiatori de gust sau alti aditivi artificiali, Vegeta Naturella ofera un gust deplin, datorita combinatiei exceptionale dintre legumele uscate si condimentele cele mai rafinate. Carnea de vita are de asemenea un aport caloric scazut si furnizeaza proteine de calitate, care ajuta la mentinerea masei musculare. Contine acid linoleic conjugat, care lupta impotriva obezitatii, impiedicand depunerea grasimilor pe coapse si abdomen. Si carnea de pui este bogata in vitamina B6, B3, seleniu si fosfor. Seleniul este important pentru producerea antioxidantilor, care incetinesc imbatranirea celulara si reduc riscul de cancer sau boli cardiovasculare. 

Pe de alta parte, legumele, salatele si fructele asigura organismului vitamine, minerale, glucide si antioxidanti, scazand riscul afectiunilor asociate obezitatii. Acestea echilibreaza nivelul zaharului din sange, au insusiri diuretice, cresc energia si intaresc sistemul imunitar. Vegetalele sunt singura sursa de vitamina C esentiala pentru imunitate; tot ele asigura intre 60-80% din necesarul de vitamina A si aproximativ 30% din necesarul de vitamina B. Legumele oleaginoase au o valoare nutritiva aproape egala cu cea a produselor de origine animala, pe cand cele frunzoase sunt cea mai importanta sursa de vitamina K, unul dintre factorii esentiali de coagulare a sangelui, care scade riscul atacului de cord, impiedica formarea pietrelor la rinichi, a osteoporozei sau artritei. Proaspete sau pregatite la cuptor cu Vegeta Naturella pentru plus de savoare, important e ca legumele pe care le consumi sa iti dea o stare de bine, sa fie hranitoare si gustoase, astfel incat sa simti placerea gustului natural.

Cu siguranta decizia de a opta intr-o directie sau alta este una dificila, cu atat mai mult cu cat avem nevoie de vitaminele din proteinele animale sau de mineralele si antioxidantii din legume si fructe. Recomandarea noastra este sa alegi intotdeauna calea de mijloc, sa nu mergi la extreme. Secretul este moderatia si echilibrul in dieta, mai mult decat a opta pentru un tip de regim alimentar. Indiferent daca esti un carnivor impatimit sau un vegetarian convins, Vegeta Naturella iti va starni apetitul si iti va incanta simturile cu o explozie de arome naturale, apetisante si savuroase! Nu fa rabat de la gust si bucura-te de alimentele pe care corpul tau le asimileaza cel mai bine si care iti dau energia de care ai nevoie sa treci cu bine peste o zi de munca.

  

Loading...

Comentarii

Newsletter