Budinca cu dovlecei si telemea

13 septembrie 2016 , 1143 afisari

Reteta budinca cu dovlecei si telemea

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Ingrediente:

600 g dovlecei decojiti si fara seminte

250 g telemea

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

1 morcov(cca150 g)

1 ceapa mare

180 g faina

Citește si: Cornuri in doua culori

5 oua

60 ml ulei

1 lingurita praf de copt

Citește si: Pancakes cu banane

o legatura de marar

Mod de preparare:

Dam pe razatoarea cu orificii mari dovleceii, morcovul si branza.
Ceapa o tocam cubulete.
Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul.
Dovlecelul il punem intr-o strecuratoare la scurs sau il stoarcem in mana.
Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.
La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire.
Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x 27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia.
Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.
Dupa racire se portioneaza.
Se poate servi si calda.

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

Reteta preluata de pe www.gustos.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter