Tort de ciocolata si frisca

31 decembrie 2016 , 793 afisari

Ingrediente

Blatul cu cacao:

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi: 8 ouă, 2 linguri de cacao, 6 linguri făină, 8 linguri zahăr, puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie.

Se coace la foc potrivit.

Celălalt blat: Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi: 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri făină, puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie se coace la foc potrivit.

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

Siropul pentru blaturi: un pahar de apă, 200g de zahăr, rom după gust.

Crema: 4 ouă întregi se bat cu 250 g de zahăr, 2 linguri cacao, 300 ml lapte, 2 linguri de făină şi se fierb pe foc. Când începe să se îngroaşe, se i-a de pe foc şi se adaugă 200 g ciocolată menaj, un plic de zahăr vanilat şi puţin rom. Cand e rece, se amestecă cu 400 g de unt.

Frişca: 250 g de frişcă şi câteva vişine.

Citește si: Salată de boeuf cu piept de pui

Aranjare:

1 blat cacao
1/2 cremă ciocolată

1 blat galben
frişcă şi vişine
1 blat galben
1/2 cremă ciocolată

Citește si: Salata de boeuf ornata cu ardei rosu si morcov

1 blat cacao

Se îmbracă în ciocolata (si alba de preferinta), frişcă şi ciocolată deasupra.

Reteta oferita de Alice Verde

Citește si: Chec pufos cu cacao
Loading...

Comentarii

Newsletter