Tort cu capsuni si mascarpone

08 iunie 2010 , 863 afisari

Blatul:

150 gr faina, 1 praf de copt ,8 oua, 300 gr zahar, 200 gr, unt, 1 zahar vanilat

Se freaca 200 grame de unt cu 300 grame de zahar, se adauga 150 grame de faina, 8 galbenusuri, 1 praf de copt si 1 zahar vanilat. Se amesteca bine, apoi se pune albusul batut spuma. Se toarna intr-o forma de tort unsa cu putin unt si se coace astfel blatul in jur de o ora.

Crema
200 gr ciocolata alba, 1 cutie crema mascarpone, 4 oua, 7 linguri zahar, 200 gr capsuni

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin pufoase, se adauga mascarpone si se amesteca bine. Albusurile se bat spuma si se adauga in pasta de mascarpone dar si ciocolata rasa si capsunile taiate in patru dupa care se amesteca usor si se pune in frigider.

Cand blatul este rece se taie in 3 si se insiropeaza cu cafea si rom. Se aseaza pe platou un blat se pune crema de mascarpone iar blat crema de mascarpone, blat crema de mascarpone. Tortul se imbraca in ciocolata alba topita pe baie de aburi.

Se orneaza cu capsuni si se da la frigider aprox 12 ore.

Reteta propusa de Duca Carmen

Loading...

Comentarii

Newsletter