Tarta cu pere si migdale

09 septembrie 2016 , 1281 afisari

Reteta tarta cu pere si migdale

Ingrediente:

300 ml vin alb dulce 

2 oua

125 g unt moale 

3 linguri gem de caise 

200 g migdale fara coaja 

225 g zahar

4 pere curatate 

375 g aluat de tarta congelat

Metoda de preparare:

Incinge cuptorul la 190C (170C daca e cu ventilatie).

Intinde aluatul de tarta pe blatul tapetat cu faina si apoi pune-l intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 de cm. Pune tava la rece 15 minute.

Coace aluatul 20-25 de minute, apoi fara greutati inca 5 minute.

Intre timp, pregateste perele. Pune-le impreuna cu 75 g de zahar, vinul alb si 300 ml de apa intr-o oala, pe foc mic. Lasa-le sa fiarba 20-25 de minute, pana cand fructele se inmoaie. Scurge perele si taie-le pe fiecare in 6 felii, indepartand mijlocul cu seminte.

Marunteste migdalele intr-un robot de bucatarie pana cand obtii o faina de migdale. Bate untul cu restul de zahar, adauga ouale si amesteca bine. Incorporeaza faina de migdale.

Umple coaja de tarta coapta mai devreme cu acest amestec, apoi aseaza deasupra lui feliile de pere.

Pune din nou la cuptor, la 180C (160C daca e cuptor cu ventilatie), în jur de 30 de minute, pana cand amestecul cu migdale se umfla si se rumeneste.

Incalzeste gemul de caise intr-o craticioara, strecoara-l printr-o sita deasa si unge cu el tarta la 5 minute dupa ce o scoti din cuptor.

Serveste tarta calduta cu frisca sau smantana dulce. 

Reteta preluata de pe http://foodstory.stirileprotv.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter