Tarta cu pere, cel mai bun dulce de Crăciun

22 decembrie 2016 , 1351 afisari

Dacă ai epuizat rețetele clasice pentru acest Crăciun, atunci poate vei vrea să încerci ceva nou pentru desertul de la finalul mesei: tarta cu pere se face ușor și nu are nevoie de coacere.

Citește si: Cum prepari o fleică fragedă de vită

Pentru blat vei avea nevoie de:

300 g biscuiți cu cereale sau digestivi

100 g unt nesărat

Pentru umplutură:

6 pere (soiul Conference este în sezon iarna, dar poți alege orice alt soi pe care îl găsești la magazin)

Citește si: Supă cremă de mazăre cu mentă și parmezan

200 g brânză de vaci

200 g smântână

100 g iaurt 

Citește si: Tartă cu leurdă, spanac și brânză de capră

150 g zahăr pudră

1 plic de gelatină (dizolvată în apă rece, urmând instrucțiunile de pe ambalaj)

Mod de preparare:

Începe cu blatul. Mărunțește biscuiții până când obții o făină, pe care o vei amesteca cu untul topit. Cu aluatul astfel obținut poți tapeta fundul unei tăvi de 26 cm, pe care apoi trebuie să o dai la rece. 

Acum este momentul să te ocupi de pere. Dacă vrei le poți decoji, apoi fierbe-le până se înmoaie puțin, într-un sirop alcătuit din părți egale de apă și zahăr. Siropul trebuie să acopere complet cele 6 pere. După fierbere, scoate-le și lasă-le să se răcească pe o farfurie acoperită cu șervete de hârtie care vor absorbi surplusul de sirop.

Amestecă într-un bol gelatina dizolvată cu brânza de vaci, smântâna, iaurtul și zahărul pudră. 

Scoate blatul de la rece, așează pe el perele la distanță egală, apoi toarnă compoziția lichidă, astfel încât la suprafață să se mai vadă moțurile perelor. Dă totul la rece pentru cel puțin 4 ore. 

Opțiune: ornează marginea tartei cu crenguțe verzi de rozmarin aromat sau chiar brad. 

Foto: Etsy

Loading...

Comentarii

Newsletter