Tarta cu nectarine si caise

11 iunie 2016 , 1095 afisari

Tarta cu nectarine si caise

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Ingrediente:

Pentru aluat

150 g de unt

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

70 g de zahar

1 ou

1 lingurita praf de copt

Citește si: Cornuri in doua culori

2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie

un praf de sare

250 - 280 g de faina

Citește si: Pancakes cu banane

Pentru unplutura

500 g de caise

2 nectarine

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

4 - 5 linguri de zahar

2 pliculete zahar vanilat

1 lingura cu varf amidon

Citește si: Gogosi – reteta dobrogeana

Portii: 8

Timp de preparare: sub 90 de minute

Mod de preparare:

Citește si: Sarmale in foi de varza acra

Aluatul

Intr-un bol punem untul taiat cubulete, oul si le amestecam bine. Adaugam zaharul, praful de copt, un praf de sare si zaharul cu pastai de vanilie. Le amestecam pe toate, apoi incorporam faina treptat pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din el, il invelim in folie si il dam la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Umplutura

Citește si: Braduti din biscuiti cu nuca

Spalam fructele, le stergem cu un servet, scoatem samburii si le taiem felii potrivite. Le punem intr-un ceaunel sau orice alta cratita, presaram zaharul, zaharul vanilat si le asezam pe foc. Amestecam in ele pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Dizolvam amidonul cu 2-3 linguri apa si cand zaharul este dizolvat complet il turnam peste fructe. Mai lasam sa dea cateva clocote umplutura si sa se ingroase putin.

Scoatem aluatul din frigider si il rupem in doua bucati, una putin mai mare. Presaram faina pe masa de lucru, luam bucata mai mare de aluat si intindem o foaie subtirica. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia presand cu degetele marginile. Taiem surplusul apoi punem umplutura. Intindem si a doua foaie de aluat, iar cu ajutorul unui pai de baut facem gaurele (nu este obligatoriu). Acoperim cu acesta foaie tarta si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade.

Cand deasupra a prins o crusta aurie, o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.

Citește si: Reţetă de Crăciun: friptură de porc la cuptor

Pofta buna!

Material preluat de pe www.bucataras.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter