Strudel cu dulceata si spuma din vin

23 noiembrie 2010 , 669 afisari

Ingrediente pentru umplutura: 200 g gem de prune, 4 oua, 100 g migdale macinate, 1 plic Original Pudding cu gust de vanilie Dr.Oetker, 500 ml lapte, 50 g zahar.

Ingrediente pentru uns: unt moale, zahar pudra.

Ingrediente pentru spuma de vin: 1 ou, 2 galbenusuri, 2-3 linguri cu zahar, 150 ml vin.

Mod de preparare:

Se decongeleaza aluatul de foietaj la temperatura camerei conform instructiunilor de pe ambalaj. Aluatul se imparte in doua, se intinde fiecare foaie pe un celofan cu ajutorul unui sucitor, obtinandu-se doua foi subtiri de strudel.

Pentru umplutura se incalzeste gemul de prune la foc mic intr-un vas. Se ia de pe foc, se adauga ouale si Original Pudding, preparata conform instructiunilor de pe plic, cu 500 ml lapte si cu 50 g zahar, se incorporeaza migdalele macinate si se amesteca, pana la omogenizare.

Se aseaza o foaie de aluat pe masa de lucru presarata cu faina, se intinde deasupra jumatate din umplutura, lasandu-se o margine de 4 cm (nu se intinde umplutura pana in marginile foii). Se ruleaza strudelul de jos in sus. La fel se procedeaza si cu a doua foaie de strudel.

Cele doua strudele se ung cu putin unt, se cresteaza din doi in doi centimetrii cu un cutit, se aseaza intr-o tava unsa si tapetata cu hartie pentru copt si se introduce in cuptor.

Cuptor electric: 180°C (preincalzit)
Cuptor cu gaz: treapta 3 (preincalzit)
Timp de coacere: cca. 30 minute

Pentru spuma de vin se amesteca toate ingredientele intr-un castron, se fierb pe bain-marine si se bat puternic, pana la spumare. Strudelul se pudreaza cu zahar pudra si se serveste cu spuma.

Minunata si simpla de facut.

Reteta propusa de Ichim Franzten Laura.



Loading...

Comentarii

Newsletter