Sezonul prăjiturilor cu cireșe

15 mai 2018 , 128 afisari

Este luna mai, așadar este luna cireșelor. Și, desigur, a prăjiturilor cu cireșe. Știm cu toții că dulciurile făcute în casă sunt mult mai bune, dar și mult mai sănătoase decât cele cumpărate.

Din păcate, uneori programul foarte aglomerat nu ne permite să stăm prea mult în bucătărie și să gătim. De aceea, în acest articol îți propunem o rețetă rapidă de desert cu cireșe.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

250 g unt;

¼ litru de vin alb;

4 gălbenușuri de ou;

3 linguri de zahăr pudră;

făină cât cuprinde;

1 kg de cireșe.

Se amestecă toate ingredientele, cu excepția cireșelor. Rezultă un aluat din care se oprește un sfert. Se întinde foaia de aluat, se așează în tavă, se adaugă cireșele (fără sâmburi), iar peste acestea se presară zahăr. Din aluatul rămas se realizează un model decorativ care se așează peste cireșe. Se pune în cuptor și...gata.

Poftă bună!

Sursă: Cartea dulciurilor, Irina Dordea

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter