Prajitura cu prune pe care o poti face rapid

16 august 2016 , 1911 afisari

Iata o reteta de prajitura cu prune foarte delicioasa si care se poate prepara foarte usor, trebuie doar sa pui pasiune. Blatul pufos si aroma data de prunele proaspete vor face din aceasta prajitura un adevarat deliciu. 

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Specific: international

Timp de preparare: rapid

Numar de portii: 4 persoane

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

Ingrediente:

4 oua

250 g de zahar

Citește si: Cornuri in doua culori

100 ml ulei de floarea-soarelui

100 ml de lapte

250 g de faina

Citește si: Pancakes cu banane

1 plic praf de copt

Preparare:

Intai taiem prunele in doua si indepartam samburii. Dupa ce am terminat aceasta treaba ne apucam sa preparam blatul (pornim intre timp cuptorul sa fie bine incalzit).

Galbenusurile de la cele 4 oua le spumam cu 250 g de zahar, dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand mixarea.

La cei 250 g faina adaugam 1/2 plic praf de copt si impreuna se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare.

Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare dupa care o adaugam la compozitia de galbenus. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi compozitia rezultata o turnam in tava tapetata cu hartie de copt.

Asezam peste compozitie prunele taiate pe jumate una langa alta, cat mai strans, dupa care dam tava la cuptor.

Lasam initial la foc mare timp de 5 minute pana incepe blatul sa se ridice, apoi reducem focul la minim si lasam sa se coaca (e copt in momentul in care la proba cu scobitoarea nu se mai lipeste aluat pe ea).

Dupa ce a copt o scoatem, o lasam la racit si o pudram cu zahar praf sau o lasam asa. Se taie in cuburi mai maricele si se poate servi.

Pofta buna!

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

Reteta preluata de pe http://gastronomie.ele.ro/retete

Loading...

Comentarii

Newsletter