Prajitura pufoasa cu cirese

06 iunie 2016 , 1253 afisari

Aceasta prajitura pufoasa cu cireste se face repede si este foarte pufoasa si buna. Putem folosi si alte tipuri de fructe, cum ar fi visine sau caise.

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Ingrediente:

6 oua

600 g faina

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

12 linguri de ulei

300 g zahar

2  sticlute cu vanilie

Citește si: Cornuri in doua culori

coaja de lamaie

225 ml de lapte

2 pliculete cu praf de copt

Citește si: Pancakes cu banane

cirese (sau alte fructe)

Portii: 1

Timp de preparare: sub 90 de minute

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

Mod de preparare prajitura pufoasa cu cirese:

Spalam ciresele si le scoatem samburii, apoi le presaram cu zahar.

Batem ouale intregi cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si uleiul. Mixam circa 5 minute pana isi dubleaza volumul si devine albicios. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, apoi faina amestecata cu praful de copt, tot jumatate, amestecand bine. Repetam cu restul de lapte si faina.

Citește si: Gogosi – reteta dobrogeana

Pregatim tava cu unt si faina si turnam compozitia in ea, apoi deasupra presaram fructele. Cum nu intra foarte usor in aluat, le putem impinge putin cu o lingura.

Le dam la cuptor incins pana se coace bine, facand testul scobitorii.

Se serveste pudrata cu zahar praf.

Citește si: Sarmale in foi de varza acra

Reteta preluata de pe www.bucataras.ro

 

 

Citește si: Braduti din biscuiti cu nuca
Loading...

Comentarii

Newsletter