Prajitura Martisor

02 martie 2016 , 918 afisari

Ce poate fi mai delicios in primele zile din martie decat o prajitura Martisor? Da, ati citit foarte bine. Exista o astfel de reteta cu care venirea primaverii poate fi mai dulce!

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Ingrediente:

Pentru blat:

8 albusuri;
8 linguri de faina;
8 linguri de apa;
8 linguri de zahar;
1 praf de copt;
1 plic de praf de budinca de cocos;
o lingura de nuca de cocos

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

Pentru crema:

2 budinci de capsuni;
750 ml de lapte;
159 grame de unt;
200 grame de zahar

Mode de preparare:

Citește si: Cornuri in doua culori

1. Bate albusurile cu apa si zaharul, pana zaharul se topeste de tot.

2. Adauga apoi nuca de cocos si budinca.

3. Amesteca faina cu praful de copt.

Citește si: Pancakes cu banane

4. Pune aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapeteaz-o cu faina. Blatul se coace la foc mic timp de 30 de minute (poate dura si 40, in functie de cuptor).

5. Prepararea cremei e si mai simpla: Prima oara trebuie sa faci budinca de capsuni conform instructiunilor de pe ambalaj, in 750 ml de lapte. Dupa ce s-a racit, amestec-o cu untul si zaharul.

6. Aseaza crema pe blat, iar la final, pentru ca prajiturica ta sa aiba aspectul unui martisor dulce si savuros, orneaza cu jeleu. Poti alege jeleu rosu intens sau roz, la fel ca in imagine.

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

7. Lasa la rece prajitura cateva ore si apoi tai-o si decoreaza cu creioane din zahar.

Aceasta prajitura este ideala pentru intampinarea musafirilor care vin cu flori si martisoare sa iti aduca primavara in casa.

Material preluat de pe teotrandafir.com

Citește si: Gogosi – reteta dobrogeana
Loading...

Comentarii

Newsletter