Prăjitură cu fructe de sezon

16 mai 2018 , 247 afisari

Sezonul cald a sosit și odată cu el piețele s-au umplut de tot felul de fructe care mai de care mai sănătoase – cireșe, căpșuni etc. Poți consuma aceste fructe separat sau în salate, dar, de ce nu, poți pregăti și o prăjitură.

Iată o rețetă care se poate prepara cu orice fructe pe care le găsești în piețe în această perioadă a anului.

„Titlulˮ acesteia este: Prăjitură cu fructe de sezon

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

300 g făină;

250 g zahăr pudră;

120 g unt sau margarină;

150 g smântână;

coaja și zeama de la o jumătate de lămâie;

2 ouă;

½ linguriță de bicarbonat;

Fructe de sezon.

Etapele de preparare sunt următoarele:

  1. Se freacă zahărul cu untul sau margarina;
  2. Se adaugă ouăle puțin bătute;
  3. Se adaugă smântâna, zeama de lămâie și bicarbonatul;
  4. Se amestecă bine și se adaugă și făina;
  5. Se formează o cocă;
  6. Se întinde foaia de aluat în tava unsă în prealabil cu unt;
  7. Se adaugă fructele;
  8. Se dă la cuptor.

Poftă bună!

Sursă rețetă: Cartea dulciurilor, Irina Dordea

 

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter