Prajitura "Zebra", un desert delicios de post

08 decembrie 2015 , 1278 afisari

Pentru ca postul a inceput, iata o reteta simpla, delicioasa, pe care o poti incerca oricand. Are un gust minunat si arata foarte bine!

Ingrediente pentru blat:

300 g faina alba

130 g margarina vegetala

50 g zahar 
1 lingurita praf de copt

Citeste si: Negresa de post cu merisoare

Ingrediente pentru umplutura:

800 g lapte de soia sau de migdale

130 g margarina

250 g zahar

1 pachet de budinca de vanilie

o jumatate de lingura de cacao

Citeste si: Clatite de post umplute cu dulceata de afine

Mod de preparare:

Se amesteca margarina, faina, zaharul si praful de copt si se framanta un aluat, apoi se pune intr-o tava unsa cu unt.

Pentru umplutura se amesteca foarte bine toate ingredientele, in afara de cacao. Din compozitia obtinuta se separa un sfert din cantitate si se amesteca si cu cacao. Apoi se pun doua linguri mari din umplutura de culoare deschisa pe mijlocul blatului. Peste punem o lingura-doua de umplutura cu cacao si tot asa pana se termina umpluturile. Cand e gata acest procedeu, se pune la cuptorul incins la 180 de grade, pentru maxim 45 de minute. Pofta buna!

Material preluat de pe http://a1.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter