Pancakes cu banane

30 decembrie 2016 , 610 afisari

Ingrediente:

2 oua

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

1 si 1/2 banane bine coapte

un varf de lingurita de praf de copt

1 lingura cu varf de faina (optional)

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

un praf de sare

1/4 lingurita turmeric (optional, pentru culoare)

sirop de artar – pentru servit (optional)

Citește si: Cornuri in doua culori

Cantitati pentru cca 7 bucati de 9-10 cm diametru

Mod de preparare:

Batem usor ouale intr-un bol mic. Sfaramam bananele cu furculita intr-un bol mediu (nu le pasam prea mult, sa ramana si bucati mici de banana).

Punem ouale peste banane, apoi adaugam faina amestecata cu sare, praf de copt si turmeric (daca folositi). Omogenizam bine compozitia.

Citește si: Salata de boeuf ornata cu ardei rosu si morcov

Incingem o tigaie antiaderenta pe foc si o ungem cu putin ulei. Punem cate 2 liguri din compozitie (nu faceti clatitele prea mari, pentru ca sunt fragile si se pot rupe cand le intoarceti).

Le coacem cam un minut si jumatate pe fiecare parte, le intoarcem cu grija cu o paleta.

Continuam asa pana terminam compozitia. Ungem din cand in cand tigaia cu ulei.

Citește si: Chec pufos cu cacao

Le servim cu fructe acrisoare si sirop de artar peste ele.

Reteta oferita de Tiberiu Alboiu.

 

Citește si: Cornulete cu rahat
Loading...

Comentarii

Newsletter