Inghetata cu fistic

06 iulie 2015 , 968 afisari

Ce desert poate fi mai placut si mai racoritor intr-o zi de vara decat o inghetata? Urmatoarea reteta este pe cat de simpla, pe atat de delicioasa.

Ingrediente:

300 ml lapte gras

6 galbenusuri de oua ecologice

200 g zahar pudra

1 lingurita extract de migdale

350 ml smantana grasa

putin colorant alimentar verde

50 g fistic decojit tocat plus inca putin extra 

Citeste si: Inghetata din cirese amare

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, iar peste acestea se toarna laptele fierbinte (adus in punctul de fierbere). Se toarna compozitia intr-o cratita si se amesteca usor la foc mic pana se ingroasa putin. Se transfera intr-un castron, se adauga extractul de migdale, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit.

Se amesteca bine smantana in compozitia racita de galbenusuri, iar la final se adauga o picatura de colorant verde (dupa preferinta).

Daca nu ai o masina de inghetata, toarna crema rezultata de inghetata intr-un recipient cu capac si aseaz-o la congelator 3 ore, apoi amesteca usor si pune-o inapoi pentru inca o ora. Daca ai lasat inghetata la congelator peste 4 ore, atunci este necesar ca inainte de servire cu 20 de minute sa o scoti la temperatura camerei.

Se serveste cu fistic tocat.

Material preluat de pe: http://www.supereva.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter