Gogosi – reteta dobrogeana

28 decembrie 2016 , 665 afisari

In Dobrogea se mai pastreaza inca traditia de a servi cetele de tineri colindatori cu gogosi si tuica fiarta. Asadar, va prezentam o reteta de gogosi mari si pufoase.

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Ingrediente:

500g de faina

jumatate de pachet de unt

un cub de drojdie

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

o lingurita de zahar

3 oua

un pahar cu lapte

Citește si: Cornuri in doua culori

esenta de rom

un praf de sare si zahar vanilat pentru imprudare

Mod de preparare:

Inmuiem drojdia in putin lapte, iar in restul de lapte dizolvam zaharul si un praf de sare. Apoi amestecam toate ingredientele si framantam acel aluat format si il punem sa creasca intr-un loc caldut cam o ora. Din acest aluat modelam gogosi, cu ajutorul unui pahar, pe care le prajim in ulei incins. Se pudreaza cu zahar vanilat. Daca vreti, le puteti umple cu dulceata sau smantana indulcita.

Citește si: Pancakes cu banane

Pofta buna!

Reteta oferita de Nuta Nadoleanu

Loading...

Comentarii

Newsletter