Fursecuri rapide fără zahăr și ouă

30 august 2016 , 2082 afisari

Astăzi v-am pregătit o rețetă super ușoară și rapidă de fursecuri din aluat fără zahăr sau ouă.

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Din această cantitate de aluat veți obține destul de multe fursecuri, numai bune pentru o întâlnire cu prietenii. Dacă preferați fursecurile dulci – înmuiați-le în zahăr, dacă vă sunt pe plac mai mult cele sărate – înmuiați-le în semințe de susan, mac, chimion sau alte semințe.

Fursecurile ies foarte delicioase, fragede și sfărâmicioase și merg de minune cu lapte rece (cele dulci) sau cu bere (cele sărate). „Ronțăiți” cu plăcere alături de cei dragi!

Ingrediente:

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

250 g de unt (moale, la temperatura camerei)

300 g de smântână

3-4 pahare de făină (aproximativ)

Citește si: Cornuri in doua culori

½  plic de praf de copt

Mod de preparare:

Amestecați toate ingredientele într-un bol adânc.

Citește si: Pancakes cu banane

Frământați aluatul până nu se mai lipește de mâini (la necesitate, mai adăugați puțină făină).

Faceți o bilă din aluat, înveliți-l în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

Întindeți aluatul într-o foaie rotundă și decupați din ea formele preferate (puteți utiliza un pahar).

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

Treceți (dacă doriți) cerculețele de aluat prin zahăr sau prin semințe de susan sau alte semințe și apoi le așezați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți-le în cuptorul încins, până se rumenesc frumos.

Citește si: Gogosi – reteta dobrogeana

Reţetă preluată de pe http://dulcinela.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter