Desert pentru indragostiti: tort in forma de inima

12 februarie 2016 , 1184 afisari

Mai sunt doar doua zile pana la Ziua Indragostitilor, iar daca inca nu te-ai hotarat cum sa iti arati dragostea fata de jumatatea ta, noi iti sarim in ajutor cu cea mai simpla si spectaculoasa reteta de tort.

Citește si: Rețeta zilei: Prăjitură Regina Nopții

Se spune ca dragostea trece prin stomac, iar noi credem cu tarie in acest lucru, asa ca iata cat de simplu este sa pregatesti o surpriza speciala pentru partenerul tau.

Ingrediente:

Blat: 

Citește si: Rețeta zilei: Pandișpan cu fructe

6 oua

6 linguri zahar pudra

6 linguri faina

Citește si: Rețeta zilei: Papanași cu dulceață de vișine

3 linguri ulei

2 linguri cacao

esenta de rom

1 lingurita praf de copt (optional)

Crema:

250 g mascarpone

200 ml smantana pentru frisca

2 linguri de zahar pudra

esenta vanilie

1/2 plic intaritor frisca

Mod de preparare:

Blat:

1. Separam albusurile de galbenusuri si punem albusurile intr-un vas inalt. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Dupa ce se intaresc, adaugam si zaharul pudra si mixam pana obtinem o compozitie densa si lucioasa.

2. Intr-un vas separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, pana la omogenizare.

3. Adaugam galbenusurile peste albusurile batute spuma si omogenizam, amestecand de jos in sus.

4. Cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt si o adaugam treptat peste oua, amestecand de sus in jos.

5. In doua tavi (rotunda si patrata, ambele cu diametrul de 20 cm) turnati compozitia. 

6. Se da cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 minute, la foc mediu.

7. Se scoate din cuptor si sa lasa sa se raceasca.

8. Dupa ce s-a racit, taiem blatul rotund in doua parti egale si le unim cu blatul patrat,exact ca in imaginea de mai jos.

Crema:

9. Smantana pentru frisca se amesteca impreuna cu zaharul si intaritorul de frisca pana cand devina ferma.

10. Mascarponele se mixeaza cu esenta de vanilia, incorporandu-se apoi peste frisca. Atentie: se amesteca usor pentru a nu se lasa.

11.  Decoram tortul dupa bunul plac.

 

Material preluat de pe www.gustos.ro

 

 

Loading...

Comentarii