Desert de weekend: prajitura pufoasa cu crema de lamaie

27 martie 2015 , 1477 afisari

Ingrediente

Pentru blatul prajiturii cu lamaie:
400 g unt
500 g zahar
8 oua
1 lingurita esenta de lamaie
3 linguri mari coaja de lamaie
400 g faina
15 g praf de copt
un varf de sare
180 ml suc de lamaie stors

Pentru crema de lamaie:
500 g crema de branza
coaja si sucul de la 1 lamaie
o pastaie de vanilie sau 1 lingurita extract
80 g zahar
300 ml frisca lichida

Mod de preparare

Taiem untul cubulete si il mixam impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Adaugam coaja de lamaie si esenta, si cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si sarea si adaugam treptat, alternand cu sucul de lamaie. Impartim aluatul astfel preparat in 3 si coacem pe rand cele 3 foi ale prajiturii, lasandu-le sa se raceasca. Blatul prajiturii este copt dupa 15-20 de minute, pana este auriu la suprafata.

Intre timp pregatim crema:

Mixam bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie si zaharul. Adaugam sucul de lamaie vanilia, iar apoi incorporam usor frisca lichida, amestecam sa se omogenizeze, dupa care mixam la viteza mare pentru 2-3 minute. Pastram la frigider pana la utilizare.

Dupa ce s-au racit blaturile prajiturii, impartim crema in 3, asezam doua parti intre cele 3 blaturi, iar cu ultima parte de crema nivelam exteriorul prajiturii.

Mod de servire

Prajitura pufoasa cu crema de lamaie se tine la rece, se serveste decorata cu coaja sau felii de lamaie.

Reteta si imagini preluate de pe: http://www.culinar.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter