Desert de sezon: tartă de piersici

14 iunie 2016 , 1208 afisari

Reţetă tartă de piersici

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Timp de preparare: 50 de minute

Timp de gătire: 25 de minute

Gata în: 1 h şi 15 minute

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

Ingrediente

Pentru aluat:

300 de g de făină

Citește si: Cornuri in doua culori

3 linguri de zahăr

1 praf de copt

1 ou

Citește si: Pancakes cu banane

100 de g de unt

sare

Pentru umplutură:

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

500 de g de brânză proaspătă

100 g zahăr pudră vanilat

1 gălbenuş

Citește si: Gogosi – reteta dobrogeana

500 de g de piersici

1-2 linguri de zahăr pudră pentru ornat

2 linguri de nuci tăiate mărunt

Citește si: Sarmale in foi de varza acra

Mod de preparare:

1. Se freacă oul cu zahărul şi untul ras. Se adaugă sarea şi făina cernută cu praful de copt şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră.

2. Între timp, brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu zahărul pudră vanilat şi gălbenuşul. Se freacă până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă spumoasă. Piersicile se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie felii.

Citește si: Braduti din biscuiti cu nuca

3. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se pune într-o tavă. Se toarnă apoi compoziţia de brânză şi se întinde într-un strat uniform. Se presară feliile de piersici şi se cufundă în crema de brânză.

4. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se presară nuca tăiată mărunt şi se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!

Citește si: Reţetă de Crăciun: friptură de porc la cuptor

Reţetă preluată de pe http://retete.unica.ro

 

Loading...

Comentarii

Newsletter