Desert de Paste: cozonac cu ciocolata si alune

29 aprilie 2016 , 1072 afisari

Reteta cozonac cu ciocolata si alune

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

Ingrediente aluat pentru 3 cozonaci a cate 900 g:

Faina – 1 kg

Oua – 5 buc

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

Drojdie – 80 g

Sare – 1 lingurita

Zahar – 250 g

Citește si: Cornuri in doua culori

Ulei – 250 ml

Lapte – 600 ml

Coaja rasa de la 1 portocala si 1 lamaie

Citește si: Pancakes cu banane

Ingrediente pentru umplutura a 3 cozonaci:

Crema de ciocolata termostabila – 600 g

Alune maruntite - 90 g

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

Mod de preparare :

Se pune laptele cu zaharul, coaja rasa de citrice si galbenusurile pe foc pana se incalzeste. Se ia putin lapte cald si se adauga peste drojdie, se amesteca cu telul dupa care se adauga peste faina si se framanta. Laptele ramas se adauga treptat peste faina si se framanta in continuare, adaugand treptat uleiul, pana obtinem un aluat omogen, consistent si elastic.

Se scoate apoi aluatul intr-un recipient uns cu ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (aluatul trebuie sa stea intr-un spatiu calduros si fara curenti de aer).

Citește si: Gogosi – reteta dobrogeana

Dupa ce a dospit, aluatul se imparte in 6 parti egale. Se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei, se unge cu crema de ciocolata, se adauga alunele pisate si se ruleaza. Se fac cozonaci impletiti din 2 rulouri umplute cu crema si alune, se aseaza in tava de cozonac, se lasa iar la dospit aproximativ 20 de minute, dupa care se unge cu ou si se coace in cuptorul incins la 160 de grade, timp de 55-60 de minute.

Reteta oferita de www.frische.ro

Citește si: Sarmale in foi de varza acra

Comanda direct la 0735.618.163

 

Loading...

Comentarii

Newsletter