Desert cu mandarine

16 august 2010 , 551 afisari

Ingrediente balt: 125g unt, 250g faina, 1 galbenus, 100g zahar

Ingrediente umplutura: 250g branza dulce, 4 oua, 100g zahar, 1 esenta de vanilie, 250 ml smantana, 1 lamaie

Decor: 1 compot de mandarine, 1 pachet jeleu de portocale sau gelatina galbena

Mod de preparare:

Intr-un vas se pune untul moale taiat bucati mici, se adauga faina cernuta, galbenusul si se framanta un aluat potrivit de tare. Se pune intr-o folie de plastic si se lasa la frigider 30 minute.
Se imparte aluatul in 2 parti. Din prima se intinde o foaie rotunda care se pune pe fundul unei forme de tort cu peretii detasabili. Cealalta parte se intinde intr-o banda de 5cm latime si se imbraca cu ea peretii formei. Marginea se acopera cu folie de aluminiu apasand usor iar aluatul de pe fund se inteapa cu furculita. Aceasta forma se introduce in cuptorul preincalzit si se coace 15 minute.
Se amesteca branza cu ouale, zaharul, esenta de vanilie, coaja rasa de la o lamaie si smantana. Se scoate folia de aluminiu, se toarna crema de branza, se mai coace 40 minute, dupa care se lasa sa se raceasca in forma.
Se scurg mandarinele din compot si se aseaza deasupra tartei. Se pregateste jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj si se ung mandarinele cu el. Se lasa sa se raceasca la frigider.

Reteta propusa de Alina.

Loading...

Comentarii

Newsletter