Cozonac cu branza dulce

23 aprilie 2012 , 945 afisari

Ingrediente:

600 gr. faina;
120 gr. untura de porc;
4 linguri zahar;
2 oua;
un varf de cutit sare;
coaja de lamaie;
25 gr drojdie;
150 ml lapte;
un galbenus de ou pentru uns.

Mod de preparare aluat:

Untura se freaca cu faina, se pun ouale, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojdia dizolvata in laptele caldut.  Dupa ce s-a odihnit compozitia, aceasta se toarna peste faina.
Se framanta un aluat potrivit de tare care se mai lasa alte 30 minute deoparte.

Ingrediente pentru umplutura:

800 gr branza dulce scursa;
100 gr unt;
200 gr zahar
zeama de la o lamaie;
3 lingurig gris;
2 oua;
100 gr stafide;
1 varf de cutit sare;
2 plicuri zahar vanilat;
coaja confiata de portocala;

Se framanta branza cu untul moale-nesarat pana se formeaza o pasta fina dupa care se adauga si restul de ingrediente.
Se imparte aluatul in trei si se intinde pe rand cate o foaie se pune umplutura si se ruleaza.

Fiecare rulou se unge cu galbenus amestecat cu lapte si se coc la foc mediu.

Reteta propusa de Maciuca Iuliana
Loading...

Comentarii