Cosulet din ciocolata cu fructe

10 august 2012 , 2254 afisari

Totul va arata extraordinar, dar cum realizezi cosuletul?

Am tras un ochi pe pagina de facebook a celor de la „Arhitecture and interior design” si am descoperit o modalitate extrem de simpla.

  1. Umflati un balon. In functie de dimensiunea acestuia veti da si forma cosuletului din ciocolata.
  2. Balonul, umflat, fixati-l intr-un bol pentru inghetata cu ajutorul scociului. Benzile adezive vor fi lipite pe deoparte de balon, iar pe cealalta, de marginea castronului.
  3. Odata asezat pe pozitie este momentul sa va apucati de decorat. In prealabil trebuie sa pregatiti ciocolata. Ciocolata de menaj alba si neagra o veti topi la abur. Lichidul obtinut il veti turna cu grija peste balon. Pentru un efect spectaculos folositi doua straturi, unul negru si altul alb, ordinea o decideti singuri. Introduceti astfel balon la frigider pana cand ciocolata se incheaga.
  4. Repetati operatiunea din nou pentru un design complex.
  5. Dupa ce-l scoateti din frigider, pe o masa de lucru asezati o foaie de pergament unde turnati o alta parte de ciocolata lichida, aceasta „pata” va reprezenta piciorul de sustinere al cosuletului peste care veti monta partea de balon imbracata in ciocolata intarita.
  6. Inainte sa presati usor balonul in „balta de ciocolata” pana cand cele doua zone se vor „suda” inlaturati bolul de inghetata cu grija.
  7. Odata fixat cosuletul de picior puteti scoate si balonul. Realizati o mica incizie astfel incat acesta sa se dezumfle usor.
  8. La final adaugati fructele intre „clestii” de ciocolata.
Loading...

Comentarii

Newsletter