Cheesecake cu inimioare de zahar Margaritar

09 iunie 2015 , 730 afisari

INGREDIENTE:

Blat baza

15 biscuiti (sau 5 crakers mari)

40g unt topit

3 linguri zahar cristal MARGARITAR

20g musli cu fructe

1 varf de sare

Pasta de branza

450g crema de branza fina nesarata

½ cana de zahar cristal Margaritar

1 lingurita esenta vanilie (sau extract de bat de vanilie)

2 oua mari

100 ml lapte

2 lingurite coaja de lamaie rasa

Decorare prajitura

250g gem de fructe de padure

150g capsuni, coacaze, mure, zmeura (la alegere din fructele preferate)

Inimioare de zahar colorate MARGARITAR

Metoda de preparare

Pregatiti toate ingredientele cantarite in prealabil si le lasati la temperatura camerei pentru ~20 minute. Se aprinde cuptorul pentru preincalzire la 180 grade C cu grilajul pozitionat la mijloc. Se pregateste o tava preformata de cupcake cu forma de hartie in fiecare lacas.

In robotul de bucatarie cu lame amestecati biscuitii cu musli, zaharul cristal MARGARITAR si sarea pana obtineti o compozitie granulata compacta. Intr-un bol se amesteca compozitia cu untul topit pana se umezeste in totalitate.

In bolul blenderului se pune cantitata de branza si se omogenizeaza timp de ~5 minute. Se adauga pe rand vanilia, zaharul cristal MARGARITAR, coaja de lamaie, ouale unul cate unul si laptele. Crema de branza trebuie sa devina compacta si lucioasa.

In formele pregatite se pune cate o lingura din compozitia de blat si se preseaza pentru uniformizare pe fundul formei. Se adauga cate 2 linguri de crema de branza (nu umpleti formele, lasati spatiu sa creasca compozitia)

Se introduce forma in cuptorul preincalzit pentru coacere ~25 minute la 180 grade C. La finalul perioadei de coacere scoateti forma si lasati pentru ~1 ora sa se raceasca. Introduceti in frigider pentru ~6-8 ore inainte de servire.

Pentru montajul prajiturii indepartati hartia de formare in care a fost coapta, adaugati o lingurita de gem si asezati fructele alese si inimioarele Margaritar deasupra.

Va uram sa o savurati cu placere!

Reteta realizata de Chef Gabriela Simion.

Loading...

Comentarii

Newsletter