Cheesecake cu cafea

13 ianuarie 2016 , 949 afisari

Ingrediente principale: 

biscuiti, unt, mascarpone, crema de branza, amidon de porumb, cafea instant, ciocolata neagra, 1 lamaie, ciocolata alba

Ingrediente

Pentru blat:

250 g biscuiti digestivi 

65 g unt

50 g alune de padure

Pentru crema:

500 g branza mascarpone

200 g crema de branza

3 oua

200 g zahar

3 linguri amidon de porumb

2 lingurite cafea instant

40 ml lichior de cafea

150 g ciocolata neagra

1 fiola esenta vanilie

coaja de la o limeta

Decor:

100 g ciocolata alba

Mod de preparare:

Topiti untul pe bain marie si faramitati biscuitii. 

Treceti alunele prin blender sau tocati-le marunt la cutit.

Amestecati ingredientele pentru blat si intr-o forma cu pereti detasabili, asezati compozitia si presati cu p spatula.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10  minute.

Lasati tava deoparte pentru a se raci complet.

Amestecati cu mixerul crema mascarpone cu crema de branza, zaharul si ouale amestecand cu grija.

Adaugati coaja de limeta si esenta de vanilie. 

Transferati jumatate din amestecul obtinut intr-un alt vas. 

Topiti ciocolata pe bain marie si incorporati-o in amestecul de branza.

In cealalta jumatate adaugati cafeaua instant dizolvata in 2 linguri de apa fierbinte si lichiorul de cafea.

Adaugati cate 1 lingura si jumatate cu amidon de porumb la fiecare vas.

Turnati compozitia de branza cu cafea peste blat, urmata de compozitia de branza si ciocolata.

Asezati tava intr-o tava mai mare in care turnati apa calda, pentru a se coace la bain marie.

Lasati in cuptor la 170 de grade pentru circa 60 de minute.

Cand s-a racit complet lasati la frigider pentru minim 3 ore.

Dcorati cu fulgi de ciocolata alba si serviti.

Material preluat de pe www.ecuisine.ro

Comentarii

Newsletter