Braduti din biscuiti cu nuca

26 decembrie 2016 , 620 afisari

Ingrediente: 

Citește si: Rețetă de Paște: pulpă de miel cu legume

500 g biscuiti simpli

250 g miez de nuca (coapta in cuptor)

250 ml lapte dulce

Citește si: Deserturi din vremea copilăriei

40 g cacao neagra

50 g nuca de cocos

50 g unt

Citește si: Cornuri in doua culori

3 linguri miere naturala

scortisoara macinata

2 linguri rom

Citește si: Pancakes cu banane

Mod de preparare:

Intr-un vas, punem laptele si untul si le incalzim usor. Apoi adaugam mierea si amestecam pana se topesc si untul si mierea si obtinem un laptic mai dens.
Biscutii si nuca le tocam la robot sau cu ajutorul unui sucitor.
Intr-un vas mai mare punem pesmetul, nuca de cocos, adaugam cacaua si scortisoara, apoi amestecam usor ca sa se distribuie uniform.
Adaugam laptele caldut si amestecam cu o lingura. Adaugam romul. Imbracam o manusa de unica folosinta si incepem sa framantam cu mana, pana obtinem o compozitie nelipicioasa.
Luam forma de bradut, luam cu mana o bucata de aluat si o indesam in forma, presand. Desfacem cu atentie laturile formei, scoatem usor bradutul. 
Ca sa obtinem diferite borduri/ decoruri, presaram inainte, in forma nuca de cocos sau bombonele si abia apoi introducem aluat. La sfarsit, dam la rece bradutii. Sunt perfecti si pentru colindatori.
Sunt tare gustosi si de efect. Sunt convinsa ca va vor placea si voua!

Reteta oferita de Elena Harbagiu.

Citește si: Sarmale in foi de varza murata

 

Loading...

Comentarii