Cozonac cu fulgi de ciocolata

05 aprilie 2015 , 1614 afisari

Chiar daca prajiturile si multe alte bunatati exotice ne fac cu ochiul, sarbatoarea Pastelui pare sa nu aiba acelasi farmec fara traditionalul cozonac. Persoanele mai nonconformiste pot alege o varianta de cozonac mai moderna, dar la fel de delicioasa.

Ingrediente:

• 210 ml lapte

• 2 linguri de drojdie uscata

• 50 g zahar

• 1 ou

• 70 g unt

• 400 g faina

• 1 lingurita de sare

Mod de preparare:

- Amestecam drojdia cu 50 ml lapte si trei linguri cu faina si lasam compozitia sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul.

- Laptele il fierbem impreuna cu zaharul si amestecam pana se dizolva.

- Galbenusurile le frecam cu praful de sare.

- Punem faina intr-un vas si turnam pe rand, amestecand: drojdia, galbenusurile, laptele impreuna cu zaharul topit si untul. Framantam bine (aproximativ 15 minute) pana obtinem un aluat omogen, consistent si elastic.

- Intindem aluatul si presaram peste tot fulgi de ciocolata.

- Rulam apoi aluatul si il taiem in 10 bucati.

- Intr-o tava termorezistenta rotunda punem cele 10 bucati si acoperim cu un prosop de bucatarie pentru o ora.

- Cand aluatul a crescut, introducem tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute.

Reteta oferita de: www.mancareadeacasa.ro

Tel.: 0756.66.88.88

 


 

Loading...

Comentarii

Newsletter