Geta Voinea Salon - modern, industrial, sexy si fresh

17 septembrie 2012 , 1525 afisari

Unul dintre primele sale proiecte  prestigioase a fost realizarea designului interior pentru resedinta privata a Ambasadorului Olandei la Bucuresti. Obiectele de arta, pictate manual, pot fi gasite in mai multe locatii internationale, inclusiv in Bucuresti. Stilul ei inconfundabil a fost observat si de catre Geta Voinea, iar de la inceputul acestui an, Iulia Iuga–Dohmen a primit exclusivitatea de a creea designul interior pentru toate viitoarele saloane din Romania, ale Getei Voinea.

Care este abordarea stilistica a salonului, concept?

I I-D: Salonul este localizat intr-un mall. Ca urmare, interiorul trebuie sa corespunda cu conceptul mall-ului. Mai mult, trebuie sa reflecte conceptul brandului Geta Voinea: stil si frumusete, sexy si fresh. De aceea am abordat conceptul prin combinarea acestor factori: sa fie modern, industrial (pentru a reflecta ideea mall-ului), trendy si un pic agresiv, cu elemente Vintage pentru a exprima contrastul. Este totusi usor de recunoscut ca fiind un salon Geta Voinea. 

Care este punctul de atractie al acestuia?

I I-D: Salonul se distinge de alte saloane prin planul deschis si tema industriala. Nu are o bariera a luxului astfel cum o au saloanele Getei Voinea din Dorobanti sau Cartierul Francez. Clientii din Sun Plaza Mall trebuie sa se simta comfortabil cand ii trec pragul. Concentrandu-ma prea mult asupra elementelor de lux as fi ridicat acea bariera si mi-am dorit sa evit acest lucru.

Carui target se adreseaza salonul?

I I-D: Locatia, Sun Plaza Mall din cartierul Berceni, a fost un factor foarte important de care am tinut seama la demararea proiectului. Bineinteles, este un salon Geta Voinea, si precum in toate saloanele ei, oamenii care-i sunt clienti au o pasiune pentru stil si frumusete. Insa trebuia sa se tina cont de faptul ca Berceni-ul nu este Baneasa sau Dorobanti. Oamenii au diferite asteptari, iar Geta si-a dorit un salon in acea zona care sa prezinte interes si sa atraga pe toata lumea. Dupa cum am mai mentionat, cand concepi un interior trebuie intotdeauna sa ai in vedere scopul proiectului: pentru cine vrei sa prezinte interes? Caror persoane le adresezi stilul tau?

Ce materiale au fost utilizate?

I I-D: Materialele folosite in salon sunt in aceeasi linie cu locatia acestuia, si dupa cum mai mentionat, cu cerintele de interes ale salonului. Designul industrial este oferit de tavanul deschis si platforma metalica pe care sunt pozitionate scafele. Peretii sunt vopsiti cu efectul unui ciment nefinisat. Doar un perete este decorat, intentionat, cu un material care imita lemnul. Am optat pentru acest finisaj pentru a ii putea oferi o atingere Vintage, astfel creand un contrast cu tema industriala. Podeaua, din rasina epoxidica, da nastere unui interior spatios si, in acelasi timp,  nefinisat care, in plus, prezinta si avantajul rezistentei la trafic intens. La urma urmei este un salon de coafor. La fel este si mobililierul din salon, a fost ales cu grija pentru a combina perfect brutul industrial, modernismul, agresivitatea si vintage-ul. Iar combinatia a fost reusita.

Ai intampinat dificultati pe parcursul procesului de reamenajare?

I I-D: In meseria mea de designer interior sunt pe pioneze de la inceput si pana la sfarsit. Ma ocup de planificarea si implementarea constructiei si supraveghez materialele, constructia si finisajele, si bineinteles montajul si instalarea mobilierului. Sunt mereu foarte aproape de toti cei implicati in proiectele mele. Datorita comunicarii deschise, am foarte rar probleme cu furnizorii, constructorii sau clientii. Eu sunt la mijloc, coordonand fiecare pas, avand grija ca rezultatul final sa fie cel conceput. In viziunea mea cuvantul „problema” nu exista. Vorbesc de provocari iar provocarile sunt facute pentru a fi depasite.

Cat au durat lucrarile de reamenajare?

I I-D: Conceptul a fost finalizat in doua saptamani, adaugand constructia si finisajele, a durat aproximativ doua luni de la plansa de desen pana la stadiul operational. Fix la timp! Eu mereu livrez la timp!

Este unicul salon reinventat sau conceptul va fi extins la nivelul tuturor saloanelor Geta Voinea? Daca da, tot tu  te vei ocupa de acestea?

I I-D: Acest salon este in momentul de fata unic si diferit de celelalte saloane. Sunt singurul designer de interior al Getei Voinea pentru toate saloanele viitoare din Romania, si fiecare design de salon pe care il voi face va fi recunoscut ca si un salon Geta Voinea. Insa, fiecare locatie este diferita, si pentru fiecare locatie avem nevoie de o abordare noua in functie de dorintele clientului si imprejurimi. Deci nu, nu este o amprenta pentru urmatoarele saloane, insa se pozitioneaza printre stilurile saloanelor precedente ale Getei Voinea. Au un lucru in comun; stilat si trendy, care reflecta munca ei in styling.

46174-portret-iid.jpg

Iulia Iuga - Dohmen 
INSPIRED DESIGN
Website: www.inspireddesign.ro
Facebook page: http://www.facebook.com/pages/Inspired-Design/207475535960307
Iulia Iuga - Dohmen 
INSPIRED DESIGN
Website: www.inspireddesign.ro
Facebook page: http://www.facebook.com/pages/Inspired-Design/207475535960307

Iulia Iuga - Dohmen 

INSPIRED DESIGN

Website: www.inspireddesign.ro

 

E-mail: [email protected] 

Facebook page: http://www.facebook.com/pages/Inspired-Design/207475535960307

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter