Am tras cu ochiul la noua colectie IKEA pentru anul 2017

16 februarie 2017 , 1077 afisari

Zilele acestea, suedezii de la celebrul retailer de mobilier si accesorii pentru casa IKEA tin conferinta de presa anuala care anunta lansarea noii colectii Stockholm. In aprilie 2017, produsele din noua gama vor fi disponibile in majoritatea magazinelor IKEA din lume. Pana atunci, insa, am reusit sa tragem cu ochiul la noua colectie.

Citește si: Fronturi de bucatarie IKEA din materiale reciclate

Prima colectie Stockholm si-a facut drum catre public in 1984, iar manifestul sau a fost incorporarea „manufacturii inteligente” in toate piesele de mobilier. Acest lucru inseamna ca designerii au avut grija ca obiectele sa fie realizate cu o atentie deosebita pentru detalii, pornind de la materialele de calitate utilizate. Din acest motiv, inca de atunci, unele dintre cele mai calitative piese IKEA fac parte din aceasta colectie.

Ratan, catifea, metal cromat si sticla colorata

Referitor la colectia aferenta anului 2017, Viveca Olssson, coordonatorul creativ al echipei care a gandit linia noua de produse, precizeaza ca aceasta colectie este realizata avand in vedere aceleasi valori pe care gama Stockholm le-a avut inca de la inceput: calitate captivanta pentru uzul zilnic, produse care rezista in timp realizate din materiale elegante, piese functionale care dau locuintei o stare de caldura.   

Dintre piesele din noua colectia, noua ne-au placut cel mai tare un dulap din ratan, o canapea cu un aer modernist, un fotoliu din ratan, covoarele din lana in nuante de rosu si cateva obiecte de decor (dar functionale!) realizate din sticla colorata sau metal cromat.

Dulapul din ratan este o comoda mai inalta, cu fete dintr-o panza de ratan cu un aspect elegant, natural fara sa para rustic. Pe langa ratan, corpul de mobilier gandit de Nike Karlsson mai are in componenta sa lemn de frasin si pin si accesorii din alama. Ratanul este prezent si in alcaturea unui fotoliu comod, tot parte a noii colectii.

Albastru, rosu-oranj, gri si alb

Ne-a mai placut o canapea modernista, joasa si robusta, cu dimensiuni generoasa. Ea este finisata cu o tesatura de catifea si va fi disponibila in 3 culori: albastru inchis, gri sau oranj. Merge de minune asortata cu fotoliul si dulapul din ratan, dar si cu un otoman de catifea, propus in aceleasi nuante de albastru, gri si oranj.

Pentru a intregi decorul camerei de zi, IKEA mai propune o serie de covoare cu fir scurt, realizate in totalitate din fibra naturala de lana. Ca design, acestea merg pe forme geometrice si pe game de culori centrate pe rosu (tonuri de rosu-oranj sau clasicul alb-rosu).

Accesoriile propuse sunt fie din metal cromat (lampi de podea si de birou, tavi pentru servit), fie din sticla colorata in masa, cu o predilectie pentru albastru: boluri pentru servit in mai multe marimi.

Inainte sa te invitam sa parcurgi galeria noastra de imagini, mai avem de precizat un singur lucru: anul acesta IKEA propune un tandem rosu-albastru complimentat de tonuri neutre de gri si alb. O surpriza, daca luam in considerare tevatura realizata in  jurul verdelui „Greenery” de la Pantone.

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Loading...

Comentarii

Newsletter