Templu cu design uluitor la Festivalul Burning Man, SUA

29 iulie 2014 , 785 afisari

Arhitectul londonez Josh Haywood a creat Templul Soarelui Hayam, un pavilion temporar, uluitor construit din placaj taiat cu laser, pentru Burning Man 2014. Festivalul anual, care atrage unele dintre cele mai creative si speciale minti din toata lumea in Black Rock Desert din Nevada, a acordat acestui design filigranat, de inspiratie maura, bursa de arta Burning Man. Haywood si colegii lui de la arhitectura si design au apelat la Kickstarter pentru a acoperi costurile de constructie ale proiectului si costurile de transport.

In fiecare an, 70.000 de oameni se strang in desertul din Nevada pentru festivalul Burning Man, un eveniment de 10 zile in care participantii construiesc un oras temporar in jurul artei, muzicii si culturii. Templul Soarelui Hayam va servi drept spatiu de meditatie si spatiu interactiv pentru participantii la festival. Inspirata de arhitectura maura mozaicata, instalatia temporara de arta este strapunsa de decupaje geometrice complicate care filtreaza razele soarelui si creeaza umbre dramatice pe nisipul desertului. Noaptea, Templul Soarelui Hayam este iluminat de un felinar gigantic.

Construite din placaj taiat cu laser in forme geometrice islamice, fiecare piesa va fi impreunata intr-o structura curbilinie care este asezata pe patru piloni. La fel ca un templu in soare, pavilionul renunta la metalele pretioase si se bazeaza, in schimb, pe designul maur si pe razele soarelui care sunt filtrare de paravanul delicat si inunda templul cu o lumina aurie.

La finalul cele 10 zile, acest minunat edificiu va fi mistuit de flacari, la fel ca toate celelalte constructii realizate in cadrul fe, de unde si numele de Burning Man. 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter