MCA Power Door a castigat medalia de aur la “International Technical Fair”

27 septembrie 2012 , 1705 afisari

Prototipul capteza energia solara prin intermediul tehnologiei OPV (Organic PhotoVoltaic), folosind-pentru actionarea usii si alimentarea altor consumatori casnici .

MCA Power Door este usa de garaj care produce energie pentru intreaga casa. Acest produs a luat nastere in urma discutiilor purtate cu un grup de arhitecti care avea ca obiectiv realizarea de imobile de tipul „Energy Plus Buildings”. Aceste cladiri, nu numai ca produc energia necesara lor dar, produc energie electrica in exces pe care o pot livra comunitatii prin sistemul energetic national.

In viitor, energia solara captata prin intermediul usii de garaj va putea fi folosita pentru alimentarea autovehiculelor electrice.

Sistemul prezentat de MCA la International Technical Fair Plovdiv contine doua panouri captatoare de energie solara de tip Organic PhotoVoltaic. Panourile OPV sunt realizate dintr‐un polimer care are capacitatea de a capta energia solara si de a o transforma in energie electrica.

Cele doua panouri fotovoltaice produc 30 volti si 900 mA putand incarca complet acumulatorii usii de garaj in doar 10 ore de expunere la soare. Cu acumulatorii incarcati la maxim, usa poate face 30 de cicluri inchis/deschis. Considerand o utilizare medie zilnica de 4 cicluri, in cazul unei instalari independente, sistemul este gandit sa nu ramana niciodata fara energie.

In cazul in care MCA Power Door va fi integrata intr‐un sistem energetic cu mai multi captatori si mai multi consumatori, surplusul de energie necesar functionarii usii va fi folosit pentru uzul casnic sau va putea fi trimis in sistemul energetic national catre alti consumatori.

Costurile tehnologiei OPV

Conform estimarilor National Renewable Energy Laboratory, pana in 2014, panourile solare cu tehnologie OPV ar putea sa coste 35 dolari/mp. Tinand cont de faptul ca usile de garaj pot produce mai multa energie decat cea necesara actionarii lor, investitia in usa va putea fi amortizata in timp.

Despre MCA

MCA este cel mai vandut brand autohton de uşi secţionale şi rulouri de ferestre, marca inregistrata a companiei MILCA SRL, cu sediul social in judeţul Giurgiu. Cifra de afaceri a firmelor din grupul MCA a atins in 2011 valoarea de 8,2 mil euro, cu 1,7 mil euro crestere fata de anul precedent.

Producatorul exporta regulat in opt state europene, precum Belgia, Franţa, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Italia, avand cea mai mare fabrica de profil din zona Europei de Est. Fabrica de la Jilava are o capacitate de producţie de 10.000 unitaţi anual şi o reţea de distribuţie proprie de 1.000 de dealeri.

Categorii de produse aflate in portofoliul MCA:

1. Usi sectionale rezidentiale si industriale;

2. Usi antifoc si usi rapide;

3. Rulouri din aluminiu, cu protectie termica, pentru ferestre;

4. Egalizatoare de rampa si burdufuri izotermice;

5. Sisteme de automatizare a portilor.

Comentarii

Newsletter