Biroul agentiei de PR The Public Advisors - o sursa de inspiratie

20 iunie 2012 , 776 afisari

Tinand cont de faptul ca astazi ne petrecem cel putin 8 ore pe zi in fata calculatorului, mediul in care ne desfasuram activitatea trebuie sa fie cat mai primitor, confortabil si atragator, fie ca vorbim de biroul de acasa sau cel de la job.

De curand, am fost in vizita intr-una din cele mai creative, ambitioase si fashioniste agentii de relatii publice (PR) de la noi. The Public Advisors se numeste ea. In afara faptului ca la TPA lucreaza oameni draguti si prietenosi, pot spune ca iubesc felul in care si-au amenajat noul sediu, impreuna cu agentia de creatie Pygmalion Advertising.

Cele doua agentii coabiteaza intr-unul din cele mai frumoase sedii in care am pasit. Ceea ce conteaza poate cel mai mult este legatura de prietenie si profesionalism care exista intre membrii agentiilor. Astfel, ei nu au avut probleme nici in alegerea unui design care sa ii defineasca.

Biroul agentiei se afla in cochetul cartier Cotroceni, intr-o cladire istorica cu 3 etaje, care isi are originile undeva in anii ’30, dar a carei arhitectura a reusit sa supravietuiesca perioadei Comuniste si sa se pastreze intacta.

Un lucru interesant pe care l-am aflat este ca The Public Advisors sunt vecini anacronici cu Liviu Rebreanu si Ion Minulescu. Asadar, pe acelasi palier cu biroul creativ au locuit candva poetul Ion Minulescu, dar si prozatorul Liviu Rebreanu si fiica lui – Fanny Rebreanu. Astazi, locuintele celor doi pot fi vizitate, avand statutul de „Casa Memoriala”. Veti putea admira documente literare, scrisori, manuscrise, picturi, icoane, fotografii de familie si multe alte lucruri personale.

In interiorul cladirii interbelice, scara este cu siguranta un punct de atractie. Ea poarta denumierea de scara melcata (care se traduce prin trepte neregulate si forme „ondulate”) si se regaseste aproape in toate cladirile din trecut.

Situat la primul etaj al imobilului, biroul are o intrare impozanta, usa si pragul fiind din lemn masiv. Cum am intrat, am si remarcat tavanul inalt, specific cladirilor interbelice si camerele spatioase, despartite de usi inalte cu geamuri mari din cristal (mai exact glasvanduri), precum cele din casele frantuzesti.

In ceea ce priveste amenajarea, stilul minimalist predomina, insa el este accentuat de cateva detalii clasice. Candelabrul retro-modern din zona de sedinte, aplicele de pe pereti in forma de semi-candelabre si toate celealte corpuri de ilumitant ofera o nota eleganta interiorului. Toate acestea sunt mixate cu lampi moderne in forme moleculare si spoturi care dau accente de lumina.

Biblioteca multi-cub permite accesul rapid la documente si la orice alte lucruri depozitate acolo cum ar fi: Ursuletul de Plus al Eticii (Harvard Business Review a demonstrat faptul ca in prezenta unui ursulet de plus oamenii isi aduc aminte de copilarie si devin mai etici) sau KIMMI DOLL „Haruko - Growth” (papusica de lemn japoneza care aduce schimbare pozitiva si prosperitate in casa/biroul care o gazduieste).

Clasicele birouri individuale au fost inlocuite de mese ample de cate 6 persoane, cu un design modern, suficient de mari pentru a fi impartite de echipe intregi care pot comunica si impartasi idei unii altora mult mai eficient.

Din punct de vedere cromatic, alb&negru reprezinta o alegere inspirata deoarece nu se demodeaza niciodata, fiind o combinatie clasica. In plus, transmite siguranta si seriozitate. Atmosfera este insa „indulcita” cu ajutorul accesoriilor colorate care isi fac aparitia aproape peste tot: fotografii, premii, suveniruri, chiar si o casca de motociclist si multe alte obiecte inedite. Insa, preferatele mele sunt ceasurile „No Time”, produse de ArhiDOT. Ele mi-au atras atentia prin forma lor nedefinita, atipica, dar si prin verdele intens.

Bucataria este cu adevarat o „pata” de culoare si asta pentru ca, fiind un spatiu mic, culoriile vii o pun cel mai bine in valoare. De asemenea, pe unul dintre pereti stau expuse cateva tablouri retro care atrag imediat privirile.

Asadar, va invit sa le faceti o vizita si sa va bucarati de o zi creativa si inedita la birou!

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter