Idei de amenajare pentru un hol mic in culoarea alb

28 martie 2017 , 1951 afisari

Holul este unul din spatiile problematice in apartamentele noastre, mai ales din cauza spatiului in general redus, a lipsei de lumina si a modului de utilizare, care il poate face usor o zona dezordonata si suprapopulata cu obiecte marunte. Noi iti propunem sa dai o sansa culorii alb, care te poate ajuta sa rezolvi o parte din aceste probleme.

Citește si: Unde depozitezi lucrurile necesare intr-o baie foarte mica?

Intr-o amenajare, nu poti rezolva toate neajunsurile prin alegerea unei culori. Cu toate acestea, daca faci o optiune inteligenta din punct de vedere cromatic, s-ar putea ca munca ta sa fie pe jumatate gata! In aceasta ordine de idei, albul este o alegere de bun augur pentru holurile mici.

Trucuri mici – efecte mari

Albul face o incapere sa para mai mare deoarece este luminos, reflectand in totalitate lumina. Aceasta caracteristica, mai ales daca este dublata de prezenta unei oglinzi atat de necesara in zona de vestibul, poate da o mana de ajutor in rezolvarea a doua mari neajunsuri: dimensiunea redusa si lipsa iluminarii naturale, directe. Fireste, niste pereti albi nu vor face camera sa fie mai mare, insa pot influenta pozitiv perceptia asupra spatiului.

Citește si: Cum alegi corect dimensiunea covorului, in functie de camera

Un truc la care poti apela atunci cand optezi pentru amenajarea holului in alb este utilizarea mobilierului tot in nuante de alb. In hol este nevoie de un spatiu de depozitare destul de consistent pentru pantofi, esarfe, haine de strada utilizate frecvent si alte maruntisuri de care ai nevoie zilnic. Atunci cand spatiul este mic, iti imaginezi deja cum poate deveni alegerea mobilierului o problema. Noi iti recomandam mobilierul alb amplasat pe fondul unor pereti zugraviti sau finisati in alb. In acest fel, mobilierul se poate confunda cu peretele, pastrand o oarecare coerenta, dar si perceptia de spatiu „aerisit”.

Citește si: Aproape totul despre alegerea mesei de dining

Pardoseala – aleasa cu grija

Daca optezi pentru un hol alb, o mare atentie trebuie acordata finisajului de pardoseala. Acesta nu trebuie sa fie neaparat in aceeasi culoare, insa caracteristica principala trebuie sa fie rezistenta la trafic si mentenanta facila.

Sunt recomandate placile ceramice de pardoseala, care, pe langa o rezistenta mare, se pot curata extrem de usor, nefiind o problema atunci cand ajungi acasa dupa o zi ploioasa. Daca vrei sa realizezi o continuitate cu restul apartamentului, nici placile de lemn sau parchetul laminat nu sunt o idee nepotrivita.

Citește si: Ce poti face chiar acum pentru mai mult spatiu in bucatarie

Probabil cel mai rezistent material este linoleumul, pe care multi dintre noi il tinem minte din holurile apartamentelor in care am copilarit. Desi pare o optiune demodata, acesta se gaseste pe piata intr-o forma noua, foarte rezistenta la trafic, cu imprimeuri care imita foarte bine texturile naturale sau cu nuante moderne.

Plafonul – un detaliu important

In ceea ce priveste plafonul, este de preferat ca acesta sa fie zugravit tot in alb, pentru a nu da senzatia de claustrare in spatii mici. Daca ai posibilitatea sa il finisezi cu o vopsea lucioasa, este chiar o idee buna. Mare atentie, insa: nu exagera cu materialele cu suprafete cu luciu. Reflexiile oglinzilor, fronturilor lucioase si a plafonului in acelasi spatiu mic pot genera disconfort.

Citește si: 5 ponturi pentru a combina suprafetele metalice

Sursa foto: www.design-homes.ru

Loading...

Comentarii

Newsletter