Idei de amenajare pentru bucatarii mici

20 septembrie 2012 , 14946 afisari

Daca in restul incaperilor poti sa mai renunti la diverse obiecte, in cazul bucatariei aceasta optiune nu prea o ai, din contra iti vin in minte tot mai multe piese care ar putea sa-ti usureze munca in bucatarie.

Cu toate acestea, bucataria mica nu este un caz disperat. Sunt cateva trucuri care, aplicate inteligent, iti vor transforma acest spatiu intr-unul functional si complet.

1. O regula de baza pentu spatiile mici este ordinea, ori aceasta trebuie sa fie omniprezenta in bucatarie, mai ales pe rafturile dulapurilor si pe politele suspendate, la vedere. Cu cat incerci sa depozitezi mai multe obiecte pe un raftulet cu atat mai deranjant va fi. Cu toate ca iubesti decoratiunile si ti-ai dori sa-ti impodobesti toata bucataria cu ele, renunta la idee. Opteaza pentru obiecte practice, atractive, cu rol multifunctional pe care sa le etalezi la vedere si care sa-ti anime bucataria. Profita de fiecare centimetru! Orice spatiu cat de mic poate deveni un potential spatiu de depozitare. Daca fereasta iti permite, aceasta poate fi una dintre ele.

2. Dupa cum spuneam, trebuie sa profiti de fiecare cm, pentru ca in bucatarie niciodata nu ai spatiu suficient de depozitare. Asadar, opteaza pentru sisteme practice, dar simple ce-ti permit sa le montezi pe perete, cum ar fi suportul magnetic pentru cutite sau „scheletul” metalic suspendat.

3. Daca spatiul este putin mai generos si ai posibilitatea instalarii unei insule, alege una cu spatii de depozitare incorporabile. In caz contrat, nu renunta la ideea de insula, in schimbul piesei masive monteaza o masa, care ca urmareasca linia stilistica a bucatariei, in centrul incaperii.

4. Pentru a crea iluzia de spatiu o oglinda ar fi ideala, insa locul sau nu este in bucatarie, dar poti apela la alte trucuri asemanatoare oglinzii. Mobilierul cu finisaj lucios reprezinta unul dintre surogati, de asemenea, accesoriile cu finisaj metalic vor contribui la dispersarea luminii si implicit la conturarea unui spatiu aerisit.

5. Cu toate ca poti fii tentat sa apelezi la culori neutre, dar deschise pentru ca ai de-a face cu un spatiu mic, noi iti propunem sa iesi din tipare. Culorile indraznete iti pot anima bucataria fara sa limiteze spatiul din punct de vedere vizual. Important este sa nu abuzezi. Foloseste accente de culoare pe un singur perete si nu vei regreta.

6. Stilul modern va deveni cel mai bun prieten al bucatariei tale. El reuneste finisajul lucios, detaliile metalice, precum si liniile drepte si simple.

7. Inca nu ne-am obisnuit cu ideea ca locul de luat masa trebuie sa fie pozitionat in afara ariei bucatariei, cu toate astea bucataria nu este suficient de mare pentru a gazdui un dining. Ce faci in aceasta situatie? Insula va juca dublul rol, nu va mai fi doar spatiu de lucru, ea va fi loc de luat masa, iar barul care separa livingul de bucatarie va fi amenajat in asa fel incat sa-l poti utiliza la nevoie si pe post de masa.

Comentarii

Newsletter