Cum sa faci o camera sa para mai mare cu ajutorul culorilor

16 februarie 2016 , 2725 afisari

Se pare ca anumite culori garanteaza senzatia de marire a spatiului. Specialistii in teoria culorilor ne spun ca nuantele deschise si reci de albastru ofera senzatia de “distanta” sau, altfel spus, de amplificare a spatiului. Pentru zugravirea peretilor, poti alege o vopsea intr-o nuanta deschisa de albastru, precum cea din imagine.

Dungi verticale in nuante soft. Nuantele de verde si albastru ajuta la marirea vizuala a spatiului, iar dungile verticale inalta vizual incaperea.

Foloseste cu incredere galben si auriu! Valorifica un spatiu atipic, cum ar fi tavanul inclinat al unei mansarde, utilizand nuante insorite de galben pentru a lumina colturile intunecate.

Un finisaj alb si lucios nu este singura modalitate de a face o bucatarie mica sa para mai mare. Alege un verde menta rece pentru usile dulapurilor si un blat alb din piatra. Evita gresia sau faianta pentru finisarea peretilor deoarece incarca vizual spatiul. Zugraveste peretii in alb si monteaza rafturi deschise pentru a obtine un decor aerisit si spatios.

Foloseste alb cald. Nu exista nicio indoiala ca albul face spatiul sa para mai mare. Atentie, insa, sa nu cazi in capcana de a folosi albul in toata camera. Alege o nuanta calda de alb si foloseste elemente din lemn natural in nuante deschise. Acestea din urma sunt un must have pentru a incalzi atmosfera.

Introdu in amenajare finisaje metalice. Culorile neutre sunt o alegere buna pentru camerele mici. Acestea compun un decor cald si frumos. Pentru a mari vizual camera, introdu in amenajare un finisaj metalic deoarece reflecta lumina.

Nu exlude culorile inchise. Indraneste sa folosesti albastru inchis. Un truc inedit de a face camera sa para mai mare consta in utilizarea aceleiasi culori (de exemplu, aceeasi nuanta profunda de albastru) la: pereti, plinta, mobilier, tavan etc. Astfel, se estompeaza limitele de camera, iar ochiul este pacalit sa creada ca incaperea e mai mare decat in realitate. Albastrul si verdele sunt culori potrivite in acest sens.

Sursa foto: www.housebeautiful.co.uk

Loading...

Comentarii

Newsletter