Montarea corecta a perdelelor: DA si NU

17 aprilie 2017 , 4307 afisari

Rareori o camera fara perdele reuseste sa dea sentimentul acela de caldura pe care il ai atunci cand spui „acasa”. Cu toate acestea, daca o camera cu perdele montate corect ar putea sa intre la categoria „camere bine imbracate”, o incapere cu o pozitie incorecta a acestora poate da un aspect neglijent indiferent de restul optiunilor de design. Iata cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand montezi perdeaua!

Citește si: Unde depozitezi lucrurile necesare intr-o baie foarte mica?

Inainte sa-ti prezentam trucurile, trebuie sa-ti spunem ca o perdea montata corect are capacitatea de a da senzatia unui plafon mai inalt sau a unui spatiu mai amplu – efecte de dorit, mai ales in cazul spatiilor mici. Altfel, o camera poate parea mai mica si mai ingusta decat e doar prin pozitionarea incorecta a perdelelor.

Inaltimea corecta

DA: Pozitioneaza galeria la o inaltime cat mai mare, pentru a da intocmai aceasta senzatie incaperii pe care o amenajezi. Pozitia ideala este undeva intre jumatatea distantei dintre tavan si marginea de sus a tamplariei sau cu circa 5 cm mai jos de plafon sau cornisa. Inaltimea perdelelor ar trebui sa fie aproape de pardoseala, cu aproximativ un 1 cm mai sus pentru ca materialul textil sa nu mature podeaua. Sigur, in cazul unui decor mai romantic, perdelele pot fi lasate mai lungi.

Citește si: Cum alegi corect dimensiunea covorului, in functie de camera

NU: Apropierea galeriei de marginea de sus a tamplariei sau alegerea unor perdele prea scurte pot dauna imaginii de ansamblu a incaperii. De asemenea, renunta la o galerie care este prea ingusta – nu vrei ca in pozitia de „perdea trasa” aceasta sa fie in dreptul geamului, obturand lumina naturala.

Dimensiune galerie

DA: Galeria trebuie sa fie suficient de lata astfel incat in pozitia trasa, perdeaua sa nu obtureze suprafata vitrata – capetele ei acoperind perfect tamplaria ferestrei.  

Citește si: Aproape totul despre alegerea mesei de dining

NU: Daca nu exista loc liber deasupra ferestrei, nu incerca sa montezi o galerie direct pe tamplarie. Rezultatul e meschin si vei obtura fereastra in permanenta, o optiune mult mai potrivita fiind jaluzelele.

Latime perdea

DA: Atunci cand perdeaua este „inchisa”, materialul din care este confectionata trebuie sa stea lejer, in valuri. In general, latimea materialului textil trebuie sa fie cam de 2 sau 2,5 ori mai mare fata de latimea ferestrei.

Citește si: Ce poti face chiar acum pentru mai mult spatiu in bucatarie

NU: Nu incerca sa faci reducere de costuri prin achizitionarea unei suprafete mai mici de material textil. Daca atunci cand perdeaua este complet inchisa, materialul este drept si nu face valuri, imaginea camerei tale va fi una de-a dreptul dezolanta.

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Loading...

Comentarii

Newsletter