Blaturi din piatra: avantaje si dezavantaje

11 mai 2015 , 2021 afisari

Blaturile din piatra ofera un aspect elegant bucatariei, dar si multe beneficii de ordin practic. Inainte de a opta pentru aceasta varianta, este indicat sa cunoasteti cat mai bine avantajele si dezavantajele lor. Iata care sunt!

Acestea pot fi realizate fie din piatra naturala in bloc compact (de exemplu, din marmura, granit), fie din materiale compozite, ce se deosebesc prin calitati estetice si functionale. Ultimele sunt mai rezistente decat cele din piatra naturala, au o suprafata neteda, permit indepartarea usoara a impuritatilor se gasesc intr-o gama de culori variata. Piatra naturala se foloseste mai rar decat alte materiale. Motivul? Procedeul prin care se obtin blaturile este mai complicat si costisitor.

Citeste si: Kuma: Cum sa alegi corect blatul de bucatarie

Piatra naturala acrilica

Prezinta proprietati exceptionale de a se termoforma si imbina invizibil, dand viata unor proiecte de design indraznete. Piatra naturala acrilica (Naturals Acrylic Stone) este un material extrem de versatil, non-toxic, cu suprafata rezistenta la contaminare, chiar si in cazul unei expuneri prelungite. Datorita compozitiei sale, este rezistenta la uzura, temperaturi ridicate, aciditate, zgarieturi si la o gama larga de agenti chimici, motiv pentru care este recomandata in bucatariile in care se gateste mult.

Citeste si: 7 blaturi de bucatarie usor de intretinut

Blaturi din granit

Au meritul de a rezista la temperaturi foarte inalte. Daca sunt corect tratate, se comporta destul de bine la pete. Granitul nu se sparge usor, insa, odata deteriorat, nu mai poate fi reparat si trebuie inlocuit. Dezavantajele principale sunt pretul ridicat si faptul ca necesita o intretinere periodica.

Citeste si: Blaturile de bucatarie: argumente Pro si Contra

 

Loading...

Comentarii

Newsletter