Blaturi din lemn: avantaje si dezavantaje

16 ianuarie 2016 , 2409 afisari

In orice bucatarie care se doreste a fi amenajata in stil clasic, traditional sau rustic, lemnul reprezinta un must have in decor. Acest material este utilizat si in confectionarea blaturilor de lucru, nu doar a mobilierului.

Tipurile de lemn din care se pot realiza blaturi sunt diverse, insa, pe piata de la noi, cel mai frecvent intalnit este cel din stejar. Ca orice tip de blat, si cele din lemn prezinta o serie de avantaje si dezavantaje care pot cantari greu atunci trebuie luata decizia finala.

Citeste si: Blaturi din sticla: avantaje si dezavantaje

Avantaje

- prezinta un grad ridicat de rezistenta;

- au o durata lunga de viata;

- petele sau zgarieturile se pot indeparta;

- pot fi reiinoite periodic prin slefuire si lacuire;

- pot fi realizate in regie proprie, cu conditia folosirii unei materii prime de calitate;

Citeste si: Blaturile de bucatarie - argumente Pro si Contra

Dezavantaje

- se poate pata, deteriora in timpul utilizarii;

- dupa deteriorare, trebuie slefuit si lacuit (chiar si inainte, pentru protectie);

Comentarii

Newsletter